Natuur-Fluistertocht met Lunch

Voor deze Natuur-Fluistertocht met Lunch  word je aan boord van de Be A Team Fluistersloep verwelkomd met een heerlijk kopje koffie of thee en een Nieuwkoopse versnapering. gebied nieuwk plassen

 

 

 

 

 

 

We varen de vaart uit over de Zuidplas door het prachtige
natuurgebied van de Nieuwkoopse Plassen, een ‘fluister
gebied’, waar je stil van wordt. Aankomend op de Noordplas
weten we een  leuk eiland te vinden waar je je benen kunt
strekken  tijdens een afwisselende rondgang.

Heerlijke Lunch

Dan wordt je  verrast  met een smakelijke lunch. Vervolgens varen we naar  het  bezoekerscentrum van Natuurmonumenten waar nog meer wetenswaardigheden oven het gebied zijn te vinden. Vol van de indrukken varen we langs het dorp Nieuwkoop waar tevens leuke bijzonderheden te zien zijn. Genietend van een drankje en een knabbeltje komen we weer aan bij het eindpunt. Neem bij veel zon; zonnebrand crème en een petje mee. Bij kans op regen is een regen pak of poncho handig.

De kosten voor deze unieke tocht zijn: (+/- 4 uur)  € 45,-

Sloep Uitje Nieuwkoop

Natuur-Fluistertocht met Lunch met GPS pakket

Wil je deze  Natuur-Fluistertocht met Lunch aanvullen met het GPS Escape Tour pakket?

Dat kan; voor €  5,- per persoon extra kunnen we dat voor je regelen. Je hebt dan

Terug naar de lijst met mogelijkheden van de   Verschillende Tochten

Ken je de Nieuwkoopse Plassen?

Volgens een legende werd Nieuwkoop in het begin van de twaalfde eeuw gesticht door een groep zigeuners, die vanwege een gebroken wagenwiel niet verder konden reizen en besloten zich op deze plaats te vestigen.  Het gebroken rad komt terug in het gemeentewapen, maar in werkelijkheid is het dorp Nieuwkoop ontstaan als een gemeenschap van veenontginners, die de moerasachtige woestenij hier hebben omgevormd tot weiland en akkers.

De inwoners van Nieuwkoop leefden vooral van de landbouw en veeteelt. Vanaf de zestiende eeuw werd het turfsteken echter de belangrijkste bron van inkomsten. Doordat veengronden massaal werden afgegraven ontstonden er grote en diepe plassen, beter bekend als de Nieuwkoopse plassen. Dit veroorzaakte veel wateroverlast. In de zeventiende eeuw werd de waterhuishouding in het gebied sterk verbeterd door de bouw van molens en sluizen en aan het aan het einde van de achttiende eeuw werd besloten tot de droogmaking van een gedeelte van de plassen. De resterende plassen vormen inmiddels een belangrijk en prachtig recreatiegebied met vele bijzondere dieren en planten. In de twintigste eeuw breidde Nieuwkoop zich sterk uit. Sinds 1950 verdrievoudigde het aantal inwoners van de gemeente bijna. Er wonen nu in de hele gemeente Nieuwkoop (met 13 kernen) 27.435 inwoners. In het dorp Nieuwkoop zelf wonen bijna 9000 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen