Sloepentocht langs de Molenviergang

molen 4gangVoor deze tocht wordt je verwelkomd aan boord in de ‘Be A Team-Sloep’ (hybride aandrijving: elektro en dieselmotor)  bij Zuideinde 15 in Nieuwkoop. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee met smakelijke ’Veenplag’ varen we een prachtige route door het Nieuwkoopse Plassengebied naar de Ziende sluis. Geschut en wel glijden we de Oude Rijn op naar het begin van de Molenviergang: de enige ‘in bedrijf zijnde molengang’ ter wereld. Van daaruit kun je een prachtige wandeling maken langs de molens door de weilanden. Deze molens zorgen voor de polderbemaling en brengen trapsgewijs het water bijna 5 meter omhoog naar de Oude Rijn. SONY DSCJe kunt kiezen voor een wandeltocht van 4,5 km (3 molens) of 6,5 km (4 molens) Met of zonder een molen rondleiding door een zeer gepassioneerd molenaar.(+/- 3 kwartier). Terug bij de sloep varen we onder het genot van een hapje en een drankje weer door het gebied langs de purperreiger kolonie terug.Sloep Uitje Nieuwkoop Neem bij veel zon; zonnebrand crème en een petje mee. Bij kans op regen is een regen pak of poncho handig.

 

Deze tocht is ook aangepast te doen; vanaf de Kortsteekterweg varen, schutten in de sluis en wandelend langs de molens weer terug.

De kosten voor deze unieke tocht zijn (3,5 uur)   € 37,50 pp

Dit is een “Maand van het Groene Hart Tocht“, dus de tocht wordt voor dit aantrekkelijke prijsje tijdens deze periode aangeboden.

Terug naar de lijst met mogelijkheden van de verschillende Tochten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen